top of page
Het podologisch onderzoek bestaat uit een doelgericht vraaggesprek, klinisch onderzoek van het lichaam en een biomechanisch onderzoek met gang- en loopanalyse. Schoenadvies is ook een belangrijk onderdeel in het onderzoek. 
Uit al deze resultaten wordt dan besloten of er podologische steunzolen, al dan niet in combinatie met kinesitherapie en/of osteopathie,  nodig zijn. Kortom, er wordt gekeken naar de efficiëntste behandeling voor de patiënt.

Onderzoek

Biomechanisch onderzoek

Tijdens het biomechanisch onderzoek worden er verschillende metingen uitgevoerd, er wordt zowel naar de gewrichten als naar de spieren gekeken.
 
Hieruit kunnen we afwijkingen opsporen betreffende de stand en bewegingsmogelijkheid van de voeten en/of de onderste ledematen.
 
De gegevens uit dit onderzoek zijn bepalend voor het aanbrengen van de correctie in de zool.
​
​
​
Biomechanisch onderzoek

Gang- en loopanalyse

Door middel van high speed camera’s wordt een gang- en loopanalyse uitgevoerd. Hierbij wordt er niet enkel statisch maar ook dynamisch naar het lichaam gekeken.

Functionele en dynamische afwijkingen worden 
aan het licht gebracht.
 
De ganganalyse gebeurt blootsvoets alsook met (sport-) schoenen.
​
De resultaten van de ganganalyse worden in verband gebracht met de meetresultaten van het biomechanisch onderzoek alsook aan de afwijking(-en) en/of klachten.
​
Gang- en loopanalyse

Schoenadvies

​
 
Zorg voor een goede stevige contrefort
Schoen moet plooien aan de bal van de voet
Stevig in de middenvoet
Goede pasvorm, voldoende plaats aan de teenbox
De maximale hakhoogte bedraagt 2,5 tot 3 cm
Indien er podologische zolen nodig zijn, kan je best schoenen nemen met uitneembare zool zodat er voldoende plaats is in de schoen
Goede schoensluiting: veters of velcro kunnen aangepast worden aan de voet en geven stabiliteit
Schoenadvies
bottom of page